שיפודי טופו וזוקיני
קל להכנה וטעים ברמה שמפתיע עד כמה במינימום השקעה יכולה לצאת ארוחה כל כך טעימה, מי אמרה שאין לה זמן ומחפשת מתכונים קלילים ושווים?
3 דקות הכנה לטופו ולהשרות במקרר כשעה, אפשר שעתיים ואם זכרנו מראש אז לילה, במקרה הזה זה הושרה שעה בלבד ויצא מענג!
אז קדימה בלי יותר מידי דיבורים קבלו מתכון שתרצו לשמור ולהכין שוב.
רכיבים:
חצי חבילת טופו (150 גרם) מושרה מינימום שעה במרינדה הבאה:
מרינדה לטופו: כף שמן זית, 1 שן שום כתושה, כ 2 כפות מיץ לימון טרי, מעט מלח הימלאיה (אפשר גם רגיל למי שאין הימלאיה), מעט זעתר ומעט אורגנו טרי או יבש (אפשר להחליף בטימין למי שמעדיפה)
1-2 זוקיני (הכנתי מ 1.5) - יוצרים רצועות לגלגול באמצעות קולפן או מנדולינה.
שיפודוני עץ קטנים.
אופן ההכנה:
אחרי שהטופו הושרה במרינדה נגלגל ברצועות זוקיני ונשפד.
נחמם מחבת וכשהיא לוהטת נשפוך מעט מתערובת המרינדה שנשארה ונצלה על המחבת עד להשחמה יפה ו....
זהו!!! פשוט ברמות שזה פשע לא לנסות להכין ואז לגלות כמה זה טעים!
כמובן כדאי לבחור טופו שאוהבים ומי שמכיר אותי יודע שעבורי זה קדיתא אך אפשר מכל סוג שנרצה.
כיצד נתייחס?
כל המתכון כ 3 מנות חלבון, נוסיף ליד סלט שווה ופחמימה ונתענג!
והיי - שתפו כשמכינים, נשמח לשמוע שגם אהבתם!!!
